INTÉZMÉNYEK

ISKOLA

A településen általános iskolai oktatás nincs, az iskoláskorú gyermekek Boldvára, Nyomárra, Edelénybe és Miskolcra járnak iskolába.

ÓVODA

Mesevár Napközi Otthonos ÓVODA
Cím: 3794 Ziliz, Szabadság tér 1.
Telefon:0646/399-078

A Zilizi Óvoda 1987. szeptember 1-jétől működik, 25 gyermek befogadására képes, ezért egy vegyes életkorú gyermekcsoporttal foglalkozunk.

A gyermekek száma évről évre változott, az alacsonyabb létszám után lettek a dolgozók részmunkaidőben foglalkoztatottak, kezdetben két óvónővel és két dajkával. Az elmúlt években óvónő létszám csökkenés következett be. Ezt a hiányt közhasznú foglalkoztatottak alkalmazásával oldjuk meg.

Az ételszállítás Boldváról személygépkocsival történt, az elmúlt évektől már az önkormányzat falukocsijával oldjuk meg a gyermekétkeztetést.

Boldvai óvoda tagóvodájaként működünk és a fenntartásuk alá kerültünk.

Az óvoda felszereléseit pályázati pénzből igyekszünk beszerezni és bővíteni, ebből a forrásból színesítjük a gyerekek mindennapjait különböző bábelőadások, műsorok, kirándulások szervezésével. Az év során különböző ünnepekre műsorral készülünk a gyerekekkel, ilyen ünnep például a karácsony, idősek estje, farsang, anyák napja, évzáró, ballagás.

A gyerekek élete napirend szerint folyik az óvodába érkezéstől a hazamenetelig. A napirend magában foglalja az érkezést (tízórai, ebéd, uzsonna), tisztálkodást, különböző foglalkozásokat, játszást és a délutáni pihenést.

Minden év végén családias kirándulásokat szervezünk, ahol közös élményekkel gazdagodunk.

MŰVELŐDÉSI HÁZ

Cím: 3794 Ziliz, Kossuth Lajos út 38.

 

ORVOSI RENDELŐ

Cím:3794 Ziliz, Kossuth Lajos út
Telefon: 0646/399-171

Háziorvos: Dr. Vilez Zsuzsanna
Rendelési idő:

 • Hétfő:
  • Ziliz 8.00-9.00 tanácsadás,
  • 9.00-10.00 rendelés
 • Kedd:
  • Hangács 13.00-15.30 rendelés
 • Szerda:
  • Hangács 8.00-10.00 rendelés,
  • 11.00-12.00 tanácsadás
 • Csütörtök:
  • Hangács 8.00-10.00 rendelés,
  • Nyomár 11.00-13.00 rendelés
  • Csütörtökön a zilizi betegeket az önkormányzati autó szállítja a hangácsi rendelőbe, ellátásuk 8 órától 9 óráig történik.
 • Péntek:
  • Hangács 8.00-11.00 rendelés
 

EGYÉB

FALUGONDNOKI SZOLGÁLAT

A falugondnoki szolgálat 1995-től működik Ziliz Községben. Az első falugondnok Vladár Gyula volt, majd őt követte Bonta József, aki több éven keresztül volt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Falugondnoki Szövetség elnöke is egyben. A falugondnoki szolgálatot Bonta József 2010. május 31-ig látta el nyugdíjazásának kezdetéig. Ezt követően Béres Attila Jenő 2015. novemberéig folytatta a jelenleg alpolgármester munkásságát.

2016. február 01. napjától Lovász Tamás helyi lakos tölti be a településen e kiemelkedő munkát. A hivatalos működési engedélyét 2000 októberében kapta meg a falugondnoki szolgálat. Az első falugondnoki autó egy Hyundai típusú 9 személyes kisbusz volt. Ezt követően sikeres pályázatnak köszönhetően egy 9 személyes Opel Movano kisbusz látta el a szolgálatot. 2008-ban az Opel Movano hatéves szolgálata után ismét pályázat keretében lehetőség nyílt egy másik kisbusz beszerzésére, amely Opel Vivaro típusú, szintén 9 személyes kisbusz. 2014 óta Volkswagen típusú, 9 személyes kisbusz áll rendelkezésre a falugondnoki teendők teljesítése érdekében.
A falugondnoki szolgálat feladatai közé tartozik a község lakosainak szállítása orvosi vizsgálatokra, kontroll vizsgálatokra, gyógyszerkiváltás és gyógyászati segédeszközök beszerzése, különféle bevásárlások lakossági igényeknek megfelelően, közreműködés az étkeztetésben szociálisan rászoruló lakosok és óvodás gyermekek részére, továbbá az önkormányzati feladatokban és rendezvényeken (falunap, gyermeknap, idősek estje) való közreműködés, ügyintézés

MOZGÓKÖNYVTÁR

TEMETŐ, RAVATALOZÓ
A település temetőjét az önkormányzat gondozza.


SPORT

A településen egy sportpálya található, mely főként tömegsport célra használt terület.


 


EZERÉVES TÖLGY
© 2012-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése,
felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató