FŐOLDAL - Archívum

A képre kattintva a plakát nagyobban is letölthető!

Tájékoztató
2019.07.31.
A képre kattintva a dokumentum további részletei is olvashatók!

Közlemény
2019.03.28.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolc Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályán indult 314/2005.(XII.25.) Kormányrendelet ("R") hatálya alá tartozó előzetes vizsgálati eljárásról.
További részletek*pdf


A képre kattintva a plakát nagyobban is olvasható!

Kultúrház energetikai korszerűsítése Ziliz községben

Kedvezményezett neve: Ziliz Község Önkormányzata
Pályázati felhívás neve, kódszáma: Településkép, közösségi tér fejlesztése VP-6-7.4.1.1-16
Projekt címe, azonosító száma: Kultúrház energetikai korszerűsítése Ziliz községben 1775258955
Szerződött támogatási összeg: 13.868.913.- Ft
Támogatás mértéke: 95 %
Projekt tartalmának rövid bemutatása: Pályázat keretein belül épületenergetikai felújításra kerül sor. Az épület pár évvel ezelőtt már átesett egy energetikai korszerűsítésen, akkor a külső homlokzat és a padlásfödém szigetelése megtörtént. A nyílászárók kicserélésre kerültek. Jelen pályázatban a cél a meglévő konvektoros rendszer lecserélése, korszerűsítése. Jelen tervezésben egy levegő víz rendszerű hőszivattyús rendszer kerülne kiépítésre. A korszerűsítés érinti a megújuló energia felhasználást is. A tetőszerkezeten elhelyezésre kerül egy 10kWp teljesítményű napelem rendszer. A napelemes rendszer az épület villamos energia felhasználását teljes mértékben biztosítani tudja.
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.12.31.
https://ec.europa.eu/agricultureTÁJÉKOZTATÁS /Letölthető *pdf
2018. augusztus 17.

Tájékoztatás a téli rezsicsökkentéssel kapcsolatos juttatásról
Tisztelt Lakosság!
A Kormány előzetes felmérést folytat annak érdekében, hogy azok, akik földgáz, vagy távhőszolgáltatást nem vesznek igénybe és így nem részesültek a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben, háztartásonként megkaphassák az egyszeri természetbeni támogatást.
A 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozat alapján háztartásonként egy darab igénybejelentés nyújtható be a Zilizi Polgármesteri Hivatalnál, legkésőbb
2018. október 15. napjáig,
mely határidő elmulasztása JOGVESZTŐ.
Az igénylő személy csak akkor jogosult a támogatásra, ha az adott háztartás a bejelentett lakhelye, vagy a bejelentett tartózkodási helye!
A háztartás az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége.
Nem kaphat támogatást az a háztartás amely a 2017/2018-as gázév ( vezetékes gáz-fűtésre,főzésre, meleg víz termelésre ) fogyasztási időszakában részesült a 12.000 Ft összegű díj (rezsi)csökkentésben.
A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.
Kérjük a Lakosságot, hogy aki igénybejelentésre jogosult az keresse fel a Zilizi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatát ügyfélszolgálati időben:
Hétfő: 8:00 – 12:00 13:00 – 16:00
Kedd: 8:00 – 12:00
Szerda: 8:00 – 12:00 13:00 – 16:00
Péntek: 8:00 – 12:00
Igénybejelentéshez hozza magával a személyi igazolványt és lakcímkártyát.
A hivatal munkatársai segítenek az igénybejelentő nyomtatvány kitöltésében.
Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy mindenki büntetőjogi felelőssége tudatában adja le nyilatkozatát, tekintettel arra, hogy a 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozat alapján a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adminisztratív vizsgálatot folytat le az igénybejelentésekkel kapcsolatban. Amennyiben a vizsgálat eredményeként valószínűsíthető, hogy az igénybejelentő már korábban részesült a 12.000,- Ft összegű juttatásban a gáz- vagy távhőszolgáltató által, rosszhiszeműen járt el, az önkormányzat szabálysértési, vagy – minősítő körülmény fennállása esetén – büntetőeljárást kezdeményez.
Ziliz, 2018. 08.17.

Dr. Gadóczi Bertalan sk.
jegyző


TÁJÉKOZTATÁS
2017. december 18.


A hangácsi rendelő elérhetősége egy új mobil telefonszámmal bővül. Amennyiben a vezetékes számon nem elérhető az orvosi rendelő az alábbi számot kell hívni:

Mobil: 30/791-1601 (Vezetékes: 46/399-225)


2017. 03.25.II. Rákóczi emlékfák településeinek II. országos találkozója Zilizen
2017. március 25.


2017.03.25-én megrendezésre került a II. Rákóczi emlékfák településeinek II. országos találkozója Zilizen. A nap fő pontja a faültetés volt, melyet a Helyi Hagyományok Háza udvarán lehet megtekinteni. Bízunk abban, hogy minden elültetett fa megfogan és szeretnénk, hogyha egy pár évtized vagy akár évszázad múlva, a most elültetett csemeték is hasonló értékei lennének a mi kis községünknek. A helyi református lelkésznő, Tárkányi Edith, áldást mondott a faültetésnél, hogy Isten segedelmével ez meg is valósulhasson. Ugyanúgy ahogy majd Romhányban, illetve a következő években a találkozót megrendező településeknek is és évek múlva visszatérhetünk a fákat elültető községekbe és büszkén állhatunk a fantasztikus kezdeményezés eredményei mellett.Ziliz büszke az ezeréves tölgyfájára. Kétszer is belecsapott a villám. A tragédia hatására a fa belseje üreges lett, de ennek ellenére évről-évre kihajt: élni szeretne.Egy dolgot nem szabad elfelejtenünk: hány emberöltőnek kell eltelni ahhoz, hogy az ezeréves tölgy alatt növő csemetékből, ilyen hatalmas óriás legyen? Óvjuk, védelmezzük a nagyfát, mint ahogy ő védelmezi csemetéit a hatalmas koronájával. A rendezvényt megnyitotta Demeter Zoltán országgyűlési képviselő úr és polgármesterünk Verebélyi Norbert, valamint beszédet tartott a Rákóczi-szövetség megyei elnöke: Vitéz Tóth Tibor. Ezt követően a zilizi óvodásaink műsora kápráztatta el a megjelenteket.A napot tovább színesítette a Dobi házaspár zenés előadása, Császta néptáncegyüttes fellépése valamint Ihos József humorista műsora. Valamint a helyi Hagyományok Házában a helyi asszonyok krumpli lángossal várták a rendezvényen résztvevőket.
Az esemény hivatalos támogatója a Nemzeti Kulturális Alap

Felhívás szabadtéri tüzek megelőzésére!
2014. március 11.

SZÁRAZFŰ ÉS AVARTÜZEK MEGELŐZÉSE ÉRDEKÉBEN A KATASZTRÓFAVÉDELEM FELHÍVÁSA
A nagyszámú, nagy kiterjedésű szabadtéri tűzesetek megelőzésére, valamint lakosság élet és vagyon biztonságának érdekében, továbbá a tűzoltáshoz, védekezéshez szükséges személyi és technikai eszközök igénybevételének csökkentésére a B.A.Z. Megyei Tűzmegelőzési Bizottság (TTB) felhívja figyelmet, hogy
• kaszálással,
• szántással,
• egyéb talajművelési technikával
gondoskodni kell a bel- és külterületek éghető anyagtól, száraz fűtől mentesen tartására, a közlekedési utak környezetének NEM ÉGETÉSSEL történő tisztán tartására.
Amennyiben tűzgyújtási tilalmat rendelnek el, a tavaszi munkálatok során TILOS a
tűzgyújtás a tilalomban felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag és gazégetést is.

További részletek»


ÓVODAI BEÍRATÁS
2013. április 18.

Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy az óvodai beíratás a zilizi Napközi Otthonos Óvodába a 2013/2014. évi nevelési évre

2013. április 23.- tól május 17.-ig naponta
800-1100 óra között lesz.

Kötelező beíratni azt a gyermeket aki:
· 2013 évben betölti az 5. életévét és még nem járt óvodába (1993. évi LXXIX. törvény 24.§ (3) bekezdése szerint: a gyermek abban az évben, amelyben az ötödik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától -2013. szeptember 1.- napi négy órát köteles óvodai nevelésben részt venni.)
Felvételre jelentkezhetnek azok a gyermekek, akik:További részletek
»


ÉPÜL ZILIZ TEMETŐJÉNEK PARKOLÓJA
2012. június

Ziliz településen a temető az önkormányzat gondozásában áll. A temetőhöz aszfaltozott út vezet. A ravatalozó nemrég épült. A napokban építik a temető parkolóját, mely a gépkocsival érkező gyászolók, sírhelyeket látogatók számára biztosítja a kényelmes, kulturált várakozást, parkolást.


Archívum: 2021|2020|2019>
 

 


EZERÉVES TÖLGY
© 2012-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése,
felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató